Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

ΣΦΗΜΜΥ 2.0

Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών version 2.0

Facebooked

Που; Εδώ
Πότε; 18-19 Απριλίου

Ποιοι; Οι πιο καμένοι άνθρωποι της χώρας.

Πέρσι, δεν πήγα ελπίζω φέτος τα πράγματα να είναι καλά. Εγώ απλά ελπίζω να ευχαριστηθώ και πάλι την Αθήνα που τόσο μου έχει λείψει :)

AddThis Social Bookmark Button

Nokia E51: Εντυπώσεις από S60

Το Motorola μου είχε σπάσει τα νεύρα εδώ και πολύ καιρό, οπότε ήμουν σε διαδικασία αναζήτησης κινητού/pda/ppc. Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν πολύ έντονα να πάω σε μία windows mobile πλατφόρμα - ό,τι πλησιάζει σε δυνατότητες το pc με ελκύει. Στην πορεία διαπίστωσα όμως πως δεν υπήρχε λόγος να σκάσω 600-700 € για ένα HTC Cruise ή TyTN II.
Όχι πως δε με εξιτάρει το geekiness, αλλά η χρησιμότητα για εμένα που δε χρειάζομαι GPS ή αυξημένες οργανωτικές δυνατότητες θα ήταν μικρή. Μόνο πραγματικό ατού θα ήταν τα μαθηματικά προγραμματάκια για μηχανικούς.

Τεσπα, από τη στιγμή που δεν ήθελα ούτε ένα "μουσικό" κινητό, ούτε φωτογραφική μηχανή, το μόνο που ζήταγα ήταν η απίστευτα βολική wifi (class g) δυνατότητα σε ένα όσο το δυνατόν πιο γρήγορο Symbian κινητό, κατά προτίμηση της Nokia.

Βρήκα λοιπόν στα 300€ το Nokia E51, ένα -κόντρα στους χαλεπούς καιρούς του sliding- candybar κινητό. Θεωρητικά επειδή προέρχεται από την ESeries, την επαγγελματική(sic) της Nokia δίνει βάρος στην εργονομία παρά στις extreme δυνατότητες του N82 ή του N95, ναυαρχιδων της εταιρείας.
Τι μου έχει δώσει λοιπόν αυτό το κινητάκι; Απίστευτη εργονομία με πολλά Shortcuts στα πλήκτρα, μία μικρή (2inches) αλλά πεντακάθαρη οθόνη, ένα πολύ γρήγορο μενού (συγκρίσεις με N73 φίλων προκαλούν) και τη δυνατότητα να είμαι always on στο net, όπου υπάρχει Wifi με δύο κινήσεις.

Τι ΔΕ μου έχει δώσει;
Τη 2,4" οθόνη και μία καλύτερη camera - μόλις 2Mpixels

Παρ'όλα αυτά, αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένο με το pc με bluetooth, usb και wifi ταυτόχρονα και...αισθάνεται ασφαλές :P.

Killer apps?

Gizmo VoIP, πολύ πολύ εύκολα
Easy Εmail μέσω Pop και Imap
Nokia Maps που λειτουργούν και χωρίς GPS. Bέβαια γα όποιον θέλει, με 90€ προσθέτει και αυτή τη δυνατότητα στο mobile του.
Προφανώς παίζει ο,τιδήποτε μπορεί να φτιαχτεί για S60 platform και ήδη φοράει το twibble(twitter client) και το ebuddy(ΙΜ Client).

Έχοντας υπ'όψιν το εύρος του δυνατοτήτων του παίρνει ένα value for money recommendation από τον internaut. :)

Any thoughts?

AddThis Social Bookmark Button

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία στο googlemaps




Καλή φάση... Βάζει pins και στα σημεία που επιτίθενται οι ακτιβιστές;

AddThis Social Bookmark Button