Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Νέες Σειρές - Fringe,Dexter,Californication

Μιας και ξεκίνησε η νέα σεζόν, ας γράψω τι παρακολουθώ μέχρι στιγμής..

Ξεκίνησα τελείως καθυστερημένα με τις δύο σεζόν του Dexter που μου άρεσε γιατί αναπτύσσει ωραία τους χαρακτήρες, όχι μόνο τον πρωταγωνιστή, γιατί ενώ έχει gore με την ευρεία έννοια, όποιος έχει δει θα καταλάβει τη διαφορά, δεν είναι αυτό που σε τρομάζει.
Νομίζω ότι λίγο πολύ με το αίμα έχει εξοικειωθεί το κοινό, αυτό που κάνει πολύ καλά το Dexter είναι να σε φοβίζει με τη σκοτεινιά που κρύβουν οι ήρωες. Επίσης, το ότι προέρχεται από βιβλίο είναι ευδιάκριτο, με προσωπική αφήγηση, μη αμιγώς τηλεοπτική πλοκή, ιδίως στη ροή του χρόνου.
H τρίτη σεζόν μόλις ξεκίνησε (3ο επεισόδιο) θα γράψω εντυπώσεις σύντομα.(runtime 45')


Στα καινούρια, Californication Season 2. Για όσους δεν έχουν δει την πρώτη που πραγματικά είναι πάρα πολύ καλή τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι ο ρόλος που αναγέννησε τον David Duckovny και που τον έστειλε στην κλινική απεξάρτησης λόγω εθισμού...στο σεξ. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο κακό :P
Στην ουσία, ο κύριος χαρακτήρας Hank Moody είναι ένας μποέμ, μπλοκαρισμένος συγγραφέας από τη Νέα Υόρκη που ζει στην California. Είναι χωρισμένος και έχει μία αντισυμβατική κόρη, τις οποίες προσπαθεί να ξανακερδίσει και να ξαναβάλει στη ζωή του. Στο μεσοδιάστημα, του συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα τα οποία αντιμετωπίζει με τον δέοντα κυνισμό ενός ΝεοΥορκέζου μπροστά στην έξτρα υλική ζωή της Δυτικής Ακτής.
Δεύτερη σεζόν, 3ο επεισόδιο, ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο καλά (runtime<30')

Fringe, το οποίο νομίζω ότι έχετε ακούσει αρκετοί ως τη νέα δημιουργία του JJ Abrams. Θυμίζει έντονα X-Files, επειδή πραγματεύεται το μεταφυσικό. παραψυχολογικό με δόσεις από επιστημονική φαντασία -όχι εξωγήινους, κάποτε πρέπει να διαχωρίσουμε την mainstream αυτή αντιστοίχιση στην Ελλάδα- και επειδή παίζει δυνατά στο σενάριο της θεωρίας συνομωσίας, κυβερνητικής και εταιρικής φύσεως.
Υπάρχει και το site της εταρείας (Massive Dynamic) που διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ιστορία. Δώστε προσοχή στο ότι αναφέρεται και σε πραγματικά γεγονότα, όπως τα 50χρονα της NASA, το halt στον LHC κτλ. Lost κανείς;
Είναι καλή, ελπίζω να γίνει καλύτερη, καθώς μετά τα X-Files υπήρχε σημαντικό κενό.


ΥΓ 1 Συνεχίζοντας την αναδρομή σε παλιές σειρές :P, όπως είχα γράψει έβλεπα το Alias και μάλλον θα το συνεχίσω όταν δεν έχω τίποτα άλλο καλύτερο.
ΥΓ 2 Παράτησα το How I met Your Mother, ξενέρωτο

AddThis Social Bookmark Button

Δεν υπάρχουν σχόλια: