Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ψιλικατζού μαινόμενη

χώνει και μας αφήνει να αναρωτιόμαστε: "Πόσο έχουμε αποχαυνωθεί;"

στη Zougla

AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Υπότιτλοι Τέλους - Υποτυπώδες Case Study

Οι αναλύσεις έχουν γίνει από πολύ κόσμο, καθώς το greektvsubs ήταν μία πραγματικά τεράστια κοινότητα. Το κοινό της, mainstream χρήστες του διαδικτύου. Εξάλλου έχουμε και τη γνώμη των πιο ειδικών -> elawyer και "μέσα στα πράγματα" bloggers πχ vrypan|.

Επί της ουσίας, πολλοί έχουν τοποθετηθεί για το ηθικό και το νόμιμο. Μία άποψη παραπάνω από εμένα δε θα πει τίποτα, οπότε θα σχολιάσω μόνο το πόσο έξυπνη ήταν η κίνηση να απαγορευθούν οι υπότιτλοι. Όποιος το σκέφτηκε, πρέπει να πάρει αύξηση. Στοχεύεις τις 2-3 πηγές και καταφέρεις κύριο πλήγμα στην παράνομη διανομή ταινιών.


Τι άλλο συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από αυτό;
Ότι το σύστημα δεν είναι ανθεκτικό λόγω της συγκεντρωμένης του δομής. Χτυπάς ένα site και όλα καταρρέουν. Και μάλιστα, καταρρέει και η υπόλοιπη "αγορά" υποτίτλων (domino φόβου). Όπερ σημαίνει ότι η κατανεμημένη και αποκεντρωμένη παραγωγή αποδίδει καλύτερα, πιο εύρωστα, εάν μιλήσουμε με όρους αξιοπιστίας καθώς υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές.

Αν θέλουμε να πάμε πιο βαθειά, αξίζει να σημειώσουμε το εξής: Η λύση δε θα είναι μία κεντρική παραγωγή με κατανεμημένη διανομή, αλλά μία distributed παραγωγή από την αρχή.

AddThis Social Bookmark Button

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Josh Childress - Η αφάνα του λιμανιού

Δεν ξέρω τι έχουν πάθει. Μάλλον η οικονομική κρίση τους έχει πειράξει πολύ..
Πολύς ντόρος για τον Josh, κατά τη γνώμη μου πολύ σωστή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Οι NYTimes, χωρίς να λένε κάτι καινούριο κάνουν το αφιέρωμά τους με αποστολή στην Αθήνα και μάλιστα στο μικρό κλειστό του Αιγάλεω, πρέπει να θυμήθηκε το NCAA το παλικάρι με αυτό που είδε, μην πω highschool.


Είναι μία καλή μεταγραφή, ένας παίκτης που έχει τα αθλητικά προσόντα του, πηδάει και τρέχει καλά, έχει ένα επαρκές σουτ, αλλά κυρίως παίζει πολύ ομαδικά και στη θέση του 3αριού κάθε ευρωπαικη ομάδα ψάχνεται για έναν τόσο καλό παίκτη.
Μετράει πολύ και το πόσο συγκροτημένος είναι, έχει περάσει από Stanford και με καλές επιδόσεις -μαθητικά εννοώ-, δεν έχει tattoos και σκουλαρίκια. Είναι τελείως διαφορετικός από τον Woods που είχαμε πέρσι.
Μακάρι να πιάσει και ας φύγει μετά από ένα χρόνο.


AAαα...και έχει φατσάρα έτσι;;

AddThis Social Bookmark Button

Νέες Σειρές - Fringe,Dexter,Californication

Μιας και ξεκίνησε η νέα σεζόν, ας γράψω τι παρακολουθώ μέχρι στιγμής..

Ξεκίνησα τελείως καθυστερημένα με τις δύο σεζόν του Dexter που μου άρεσε γιατί αναπτύσσει ωραία τους χαρακτήρες, όχι μόνο τον πρωταγωνιστή, γιατί ενώ έχει gore με την ευρεία έννοια, όποιος έχει δει θα καταλάβει τη διαφορά, δεν είναι αυτό που σε τρομάζει.
Νομίζω ότι λίγο πολύ με το αίμα έχει εξοικειωθεί το κοινό, αυτό που κάνει πολύ καλά το Dexter είναι να σε φοβίζει με τη σκοτεινιά που κρύβουν οι ήρωες. Επίσης, το ότι προέρχεται από βιβλίο είναι ευδιάκριτο, με προσωπική αφήγηση, μη αμιγώς τηλεοπτική πλοκή, ιδίως στη ροή του χρόνου.
H τρίτη σεζόν μόλις ξεκίνησε (3ο επεισόδιο) θα γράψω εντυπώσεις σύντομα.(runtime 45')


Στα καινούρια, Californication Season 2. Για όσους δεν έχουν δει την πρώτη που πραγματικά είναι πάρα πολύ καλή τη συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι ο ρόλος που αναγέννησε τον David Duckovny και που τον έστειλε στην κλινική απεξάρτησης λόγω εθισμού...στο σεξ. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο κακό :P
Στην ουσία, ο κύριος χαρακτήρας Hank Moody είναι ένας μποέμ, μπλοκαρισμένος συγγραφέας από τη Νέα Υόρκη που ζει στην California. Είναι χωρισμένος και έχει μία αντισυμβατική κόρη, τις οποίες προσπαθεί να ξανακερδίσει και να ξαναβάλει στη ζωή του. Στο μεσοδιάστημα, του συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα τα οποία αντιμετωπίζει με τον δέοντα κυνισμό ενός ΝεοΥορκέζου μπροστά στην έξτρα υλική ζωή της Δυτικής Ακτής.
Δεύτερη σεζόν, 3ο επεισόδιο, ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο καλά (runtime<30')

Fringe, το οποίο νομίζω ότι έχετε ακούσει αρκετοί ως τη νέα δημιουργία του JJ Abrams. Θυμίζει έντονα X-Files, επειδή πραγματεύεται το μεταφυσικό. παραψυχολογικό με δόσεις από επιστημονική φαντασία -όχι εξωγήινους, κάποτε πρέπει να διαχωρίσουμε την mainstream αυτή αντιστοίχιση στην Ελλάδα- και επειδή παίζει δυνατά στο σενάριο της θεωρίας συνομωσίας, κυβερνητικής και εταιρικής φύσεως.
Υπάρχει και το site της εταρείας (Massive Dynamic) που διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ιστορία. Δώστε προσοχή στο ότι αναφέρεται και σε πραγματικά γεγονότα, όπως τα 50χρονα της NASA, το halt στον LHC κτλ. Lost κανείς;
Είναι καλή, ελπίζω να γίνει καλύτερη, καθώς μετά τα X-Files υπήρχε σημαντικό κενό.


ΥΓ 1 Συνεχίζοντας την αναδρομή σε παλιές σειρές :P, όπως είχα γράψει έβλεπα το Alias και μάλλον θα το συνεχίσω όταν δεν έχω τίποτα άλλο καλύτερο.
ΥΓ 2 Παράτησα το How I met Your Mother, ξενέρωτο

AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Η κρίση σε αγγίζει φοιτητή; [funny]

Aπό το PhDcomics.com κάντε zoom







AddThis Social Bookmark Button