Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

Google Solar Panels are ON


Από μικρός πίστευα πολύ στη φύση και τη δύναμή της.
Εντούτοις, τα "εναλλακτικά περιβαλλοντικά" και πράσινα κινήματα δε με αγγίζουν.

Επίσης, γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια την κινδυνολογία που ξαφνικά ανακάλυψαν τα mainstream media σε ότι αφορά αλλαγή του κλίματος, λιώσιμο πάγων κλπ.
Μου τη δίνει το ότι δεν ξέρουν τι λένε από επιστημονικής πλευράς...Μου τη βαράει, επίσης, ότι αντί να εκλαϊκεύουν (θεμιτό και εγκρίνω), λαϊκίζουν και υπεραπλουστεύουν. Εντάξει, μπορεί να μη θέλει κάποιος να μάθει τον κύκλο του νερού, αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να του εξηγήσεις με 2 κουβέντες.

Αντίθετα, προτιμώ τις δράσεις. Όχι τις απεργίες πείνας, ούτε τα αλυσοδεσίματα σε κορμούς δέντρων. Μ'αρέσουν οι επιχειρηματικές δράσεις. Διαβλέπω ότι η οικονομία θα βρει τον τρόπο να συμβαδίσει με την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τις 18 του μήνα η Google έχει βάλει σε κανονική λειτουργία τα solar panels που εγκατέστησε στο googlePlex. Και παράγει περίπου 10 ΜWh την ημέρα.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει βάλει στις οροφές 8 κτιρίων και σε δύο solar farms, φωτοβολταϊκά, ώστε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από συμβατικές πηγές.

Η σελίδα αυτή ενημερώνει συνεχώς για τα αποτελέσματα της λειτουργίας των panels, δίνοντας σε απλά, καθημερινά μεγέθη την τάξη μεγέθους της εξοικονόμησης ενέργειας.

Να και ένα video που δείχνει μέσω της 3d απεικόνισης του GoogleEarth τις συστοιχίες panels στα κτίρια της εταιρείας

Just google it ;)

AddThis Social Bookmark Button

Δεν υπάρχουν σχόλια: