Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Διλήμματα/Τριλήμματα

Τον τελευταίο καιρό οι homo consommaticus ανησυχίες μου διογκώνονται συνεχώς.
Ειδικά για φέτος το καλοκαίρι σχεδίαζα να κάνω μία αγορά υπολογιστή, χωρίς να έχω ξεκαθαρίσει στην πραγματικότητα εάν θέλω desktop ή laptop.


Το παλιό μου μηχάνημα είναι πραγματικά πολύ καλό και καλύπτει όλες τις ανάγκες μου για παραπάνω από 3 χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα εάν οι εταιρίες δεν άλλαζαν τις πλατφόρμες όπως τις κάλτσες τους τους πιστεύω πως χαλαρά θα άντεχε ακόμα 2 χρόνια μόνο με προσθήκη RAM.(Για την ιστορία Α64 3000+(s754), 1GB DDR).

Tεσπά, επειδή βλέπω το PC του junior-interναύτη και ψιλοζηλεύω τα παιχνιδάκια που παίζει, ήθελα να πάρω καινούριο μηχάνημα. Ποταπά τα κίνητρά μου το ξέρω.



Επιπλέον, είναι επιτακτικό πλέον να πάρω και ένα φορητό μηχανάκι.
Επειδή, τον τελευταίο καιρό δεχόμεθα μία πλύση εγκεφάλου σκεφτόμουνα και την περίπτωση ενός macbookpro 15". Βγήκαν χτες τα καινούρια που δεν είνα τίποτα άλλο από μεταμφιεσμένα Core 2 Duo συστήματα και η αλήθεια είναι ότι τα λιμπίστηκα και αμέσως τα συνέκρινα με ένα Vaio που έχω τσεκάρει.

Έχω ψιλοαγχωθεί με αυτήν τη επιλογή, οπότε όσοι θέλουν να βοηθήσουν-να προσφέρουν την εμπειρία τους ας το κάνουν. Σώζετε μία ζωή έτσι

AddThis Social Bookmark Button

5 σχόλια:

javapapo είπε...

Καλα χαλαρά δεν το συζητάμε το Mac όχι επειδη μου δίνει μισθό ο Steve κάθε μήνα..αλλα γιατί το συγκεκριμένο Vaio τρώει την σκόνη του MeromBook μου..φαντάσου για το SantaRosaBook!

Μην το συζητάς! Go Mac! Δεν θα το μετανιώσεις!

Panagiotis Bouros είπε...

Νίκο με έχεις ψιλομπερδέψει:

Θες καίνουριο computer γιατί ο παλιός σου δεν παίζει τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει αυτός του junior-internaut. Όμως από την άλλη σκέφτεσαι MAC - που προσωπικά δεν ξέρω ποια παιχνίδια μπορεί και ποια δεν μπορεί να παίξει.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είμαι πάντα θετικός για MAC.

Αλλά αν θες να παίζεις απλά παιχνίδια μήπως να πάρεις καινούριο desktop ή να αναβαθμίσεις το παλιό; Γιατί να βγάζεις τα μάτια σου και να παιδεύεσαι με το μικρό πληκτρολόγιο του φορητού όταν μπορείς να παίζεις αρχοντικά σε ένα κανονικό PC;

Αν πάλι σε τρώει να πάρεις MAC, και εγώ μαζί σου. ΑΛΛΑ για παιχνίδια δεν ξέρω τι παίζει...

Internaut είπε...

Έχεις δίκιο δεν ήμουν αρκετά σαφής - εν μέρει και γιατί για μένα δεν είναι αρκετά σαφές το τι τελικά θα κάνω..

Η σκέψη είναι για ένα desktop που θα έχει και μία καλή κάρτα για gaming.

Από την άλλη, θέλω και ένα laptop το οποίο φυσικά δεν προορίζεται για παιχνίδια, αλλά για programming και casual εφαρμογές.

Δύο διαφορετικά πράγματα, των οποίων το σκοπό θέλω να ξεκαθαρίσω ώστε να δρομολογήσω και τις αγορές

Panagiotis Bouros είπε...

Τώρα μάλιστα...

Αν δεν έχεις προβλήματα - κολλήματα του τύπου Windows Rulezzzz και χωρίς αυτά θέλω μηχάνημα υποβοήθησης, τότε MAC!!!

Αν έχεις τέτοιου είδους κολλήματα, τότε ... να τα ξεπεράσεις ή πιο σωστά θα τα ξεπεράσεις αγοράζοντας MAC!

Προσωπικά λέω εδώ και πάνω από ένα 1 χρόνο ότι θα πάρω laptop MAC. Ο μόνος λόγος που δεν το κάνω είναι ότι θέλω 12". Απογοητεύτηκα από το MacBook 13" και περιμένω το μικρό MacBook Pro.

Internaut είπε...

Mπα κανένα πρόβλημα με τα win.
Τα βρίσκω μέτρια σαν λειτουργικό τώρα πια. Χιλιοπροτιμώ τα linux.

Απλά μ'αρέσουν τα παιχνίδια και γι'αυτό το λόγο σε κάθε PC θα υπάρχει και μία μικρή εγκατάσταση ...DirectX.

Όσο για τα Mac, πιστεύω πως το MacOSΧ ήρθε για να μείνει στην κορυφή. Είμαι πολύ θετικός στην απόσυρση των windows από την αγορά και συγκυριαρχία με linux.

Μήπως δεν είναι τυχαία η σταδιακή σύγκλιση ανάμεσα σε wintel και Apple?

Θα δούμε, θα δούμε...Η Dark side of the open-source δε λέει να σταματήσει μέσα μου..Θα είναι σκληρή αναμέτρηση για τα λεφτά μου