Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Δύο στα γρήγορα - Facebook anonymity & OLPC grid

  1. Μπαίνει ο αξιολογητής της αίτησής σου για πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή ο μελλοντικός εργοδότης σου στο facebook profile σου και σε βλέπει γραμμένο στο group αργοπορημένων(χωρίς λόγο), σε βλέπει (ο Σουηδός) στο group υποστήριξης των μοντέλων εσωρούχων από την πατρίδα του, βλέπει τις πεποιθήσεις σου.

    Την πάτησες. Και επειδή η κουβέντα αυτή έχει γίνει πολλές φορές, στην Ελλάδα μία καλή εταιρεία που καταρχήν ενδιαφέρει έναν φιλόδοξο applicant, αν όχι ήδη, πολύ σύντομα θα σε τσεκάρει.
    Επιπλέον, δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι ο interviewer έχει αίσθηση του χιούμορ γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του και δε θα είναι αυτός ο κανόνας.

  2. Διάκριση για 17χρονο που εισηγήθηκε διασύνδεση σε grid των OLPC. Ενδιαφέρον άρθρο από e-tipos, ακόμη πιο ενδιαφέρον θα γίνει όταν κοιτάξω πιο τεχνικά.

AddThis Social Bookmark Button

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1. Το φακέλωμα του facebook δεν το έχει πετύχει κανένας μέχρι τώρα. Ούτε κυβέρνηση ούτε μυστική υπηρεσία. Για αυτό και πάνε να το μιμηθούν άλλωστε και οι μυστικές υπηρεσίες ή και να το εκμεταλλευτούν. Τέτοια εκούσια παροχή undisclosed data δεν έχω ματαξαναδεί. Ξεγραφτείτε όσο η google δεν κάνει προσφορές. Έξω από την πλάκα οι εταιρίες έχουν αρχίσει καιρό τώρα να κάνουν outsourcing το human resources management και οι πρακτικές περιλαμβάνουν όλα τα δυνατά εργαλεία.

2. Μπράβο στον Νίκο Πασσαλή.

Καλό χειμώνα να έχουμε :)