Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Sharing Files with the Local Network

A 5-minutes How-to Share Files with the Local Network in Ubuntu

AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τί είναι αυτό; (στον πατέρα)




του [cpil]


χρόνια πολλά πατέρα

AddThis Social Bookmark Button

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

«Δικαίωμα στο Θάνατο» : Δύο όψεις

Εν μέσω των γεγονότων, ένα τεράστιο θέμα ηθικής ανοίχτηκε και πάλι στη Βρετανία και ολόκληρο τον κόσμο.

Η προβολή ενός ντοκυμαντέρ του Sky News με θέμα «Δικαίωμα στο Θάνατο» απασχόλησε και τον πρωθυπουργό Gordon Brown, γιατί εκεί, αντίθετα με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, τα ζητήματα που ενδιαφερουν την κοινωνία απασχολούν λίγο παραπάνω την εξουσία.




Στο ντοκυμαντέρ παρουσιάζεται η αυτοκτονία με βαρβιτουρικά ενός καθηγητή πανεπιστημίου, ονόματι Craig Ewert, που έπασχε από ανίατη νόσο σε κλινική της Γενεύης (η Ελβετία αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοτερματισμού της ζωής ήδη από το 1940 υπό αυστηρές προϋποθέσεις).

Πέρα από το debating για το δικαίωμα στην ευθανασία, υπάρχει και μία άλλη περίπτωση που θα ήθελα να θυμίσω σε όσους είχαν ασχοληθεί πριν από 1 χρόνο περίπου:

Την περίπτωση του Randy Pausch.

Ένας από τους πιο influential καθηγητές (Carnegie Mellon, Computer Science) που ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος σε τερματική φάση. Αποφάσισε να μιλήσει για τη ζωή και να εμπνεύσει τους φοιτητές του, τους συναδέλφους του και όσους διάβασαν το βιβλίο του ή παρακολούθησαν την παρουσίασή του που είναι γνωστή ως "The Last Lecture" ή "Really Achieving your Childhood Dreams".




Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το προσωπικό δικαίωμα στο θάνατο και την αξιοπρέπεια πρέπει να το υπερασπιστούμε.
Αξίζει, όμως να δούμε και κάτι εξίσου σημαντικο, το πως μπορεί να απελευθερωθεί κανείς και να κάνει κάτι πραγματικά σπουδαίο, ακόμη και λίγο πριν το τέλος.

AddThis Social Bookmark Button