Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης σε πραγματικό χρόνο!


Πόσο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση η τεχνολογία στη Θεσσαλονίκη, μία πόλη με τόσο κακό σχεδιασμό και απίστευτη κυκλοφοριακή κίνηση;

Μέχρι τώρα στο site του Οργναισμόυ Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης μπορούσες να δεις την αναχώρηση και την άφιξη των λεωφορείων στην αφετηρία και το τέρμα βάσει προγράμματος, πολύ στατικά πράγματα δηλαδή.

Όμως τώρα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Μετά τη δημιουργία του συστήματος ανακοίνωσης αφίξεων στις στάσεις, οι γνωστές ηλεκτρονικές πινακίδες, έρχεται η φυσική ολοκλήρωση με την προβολή της θέσης των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο πάνω σε ένα χάρτη google. Απίστευτα βολικό να ξέρεις αν προλαβαίνεις το λεωφορείο με ακρίβεια επιπέδου gps.




Συν τοις άλλοις, μπορείς να βλέπεις το χρόνο αναμονής στη στάση από τον υπολογιστή σου (ή ιδανικά από την handheld συσκευή που έχεις).

Τι λείπει; Μα φυσικά το ανάλογο iPhone, android, symbian app που θα παρέχει όλη την πληροφορία του mashup χωρίς να ταλαιπωρεί τη σύνδεση 3g.

edit || Η ιδέα για μία εφαρμογή augmented reality πως ακούγεται;

AddThis Social Bookmark Button

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το Layar για την παρουσίαση των δεδομένων. Έχω κάνει ένα σχετικό post
"Να το λεωφορείο έρχεται" είπε κοιτάζοντας το Layar http://nsyll.net/node/180

Internaut είπε...

Nαι, ακριβώς αυτό είχα υπόψιν μου στο edit που έκανα. Και πολύ σωστά σημειώνεις ότι το βασικό θέμα είναι να δοθεί πρόσβαση στα δεδομένα.