Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

iPhone ή i kai... ??

Εν αναμονή της επίσημης πρώτης του iPhone στις ΗΠΑ, το GeeksAreSexy
βγάζει στη φόρα τα προγράμματα της AT&T.

Tα 450 λεπτά κοστίζουν 60$/μήνα. Η ενεργοποίηση του iPhone 36$ και 600$ η συσκευή. Με αυτές τις, ικανοποιητικές, συνθήκες χρήσης του κινητού, υπολογίζει το συνολικό ετήσιο κόστος σε 1355$

Δεν ξέρω πως σας φαίνονται αλλά εγώ τα βρίσκω υπερβολικά. Φυσικά, αυτά δεν είναι παρά μία ένδειξη του κόστους καθώς σίγουρα όταν έρθει στην Ευρώπη θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα(σίγουρα θα έχουμε μία πτώση τιμής, κυρίως λόγω των οικονομιών κλίμακας) .

Αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για ένα κινητό?
Πιστεύω πως όχι. Με τόσο λεφτά έχεις αξιοπρεπέστατο PDA και κινητό τηλέφωνο μαζί.
Ή ακόμα χειρότερα για λύσεις τύπου iPhone, έχεις ένα notebook ultraportable με wifi/VoIP Clients.

AddThis Social Bookmark Button

4 σχόλια:

Panagiotis Bouros είπε...

Μα πώς βγαίνει αυτό το ετήσιο ποσό, Νίκο;

Εννοώ, τη συσκευή μία φορά δεν την αγοράζεις; Μία φορά δεν πληρώνεις και το τέλος ενεργοποίησης; (Αλήθεια τι είναι αυτό;)

Τα 450 λεπτά το μήνα είναι υπεραρκετά! Και μάλιστα είναι αντίστοιχη η τιμή με ευρωπαϊκά προγράμματα εταιριών. Άρα το χρόνο έχουμε 12 x 60 = 720 Euros. Αυτά τα λεφτά ή και περισσότερα τα πληρώνουν και τώρα συνδρομητές, ανεξαρτήτως συσκευής.

Internaut είπε...

Σκέψου το ζήτημα της επιδότησης κινητού που δεν υφίσταται εν προκειμένω.
Ομολογώ πάντως ότι στα "βαριά" προγράμματα χρήσης, γίνεται πιο ελκυστικό. Αλλά όλα αυτά γίνονται στις ΗΠΑ.

Συνολικά, σίγουρα δεν είναι απλησίαστο απλά είναι ακριβό. Πολύ καλύτερα συμφέρει ένα PDΑ + ένα μικρομεσαίο κινητό. Ή αντίστοιχα το Nokia Ν95..

arammos είπε...

Να μαι και από εδώ ;) Καλώς σε βρήκα Νίκο. Ελκυστικότατο είναι το iphone. Αλλά δεν πείθει ακόμα για την τιμή του. Θα περίμενα την 2η έκδοση, για ασφαλέστερα συμπεράσματα, που θα βγει σύντομα. Ακόμα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι εταιρίες τα λεφτά για το RnD και για όλη την επένδυση που κάνουν σε κάποιο καινούργιο προϊόν τα βγάζουν με τις πρώτες πωλήσεις των προϊόντων. Αυτό θα το παρατηρήσετε σε όλα τα προϊόντα. Για αυτό στην αρχή είναι όλα υπερτιμημένα. Χάρη στους tech freaks οι τιμές πέφτουν που αγοράζουν ακριβά.

Internaut είπε...

Καλώς ήρθες ;)

Συμφωνώ με τη λογική του revision 2.0.

Και ακόμη περισσότερο διαφωνώ με τις mainstream επιλογές. Σίγουρα το iPhone θα είναι εξαιρετικά χρηστικό κινητό. Ουσιαστικά ελάχιστα έχω να προσθέσω στα pros/cons Που έχουν γραφτεί.

Αυτό που μου μένει σαν συμβουλή, που πρώτος θα εφαρμόσω εγώ ο ίδιος, είναι το εξής: Ας ψάξουμε για αυτό που ικανοποιεί τις προσωπικές μας ανάγκες. Το pc/laptop/κινητό κτλ που θα ταιριάξει γάντι πάνω μας..


αν αυτό είναι το iPhone, έχει καλώς, αν όχι..