Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Η επανάσταση στο image resizing

Οι δύο ερευνητές(Shai Avidan, Ariel Shamir) με τις ομάδες τους ανέπτυξαν μία τεχνολογία για το λεγόμενο content-aware image resizing. Είναι μία semantic τεχνολογία που αλλάζει πολλά στην επεξεργασία εικόνας.

Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους εντοπισμού περιεχομένου εικόνας(image content) και συνάρτησεη ενέργειας pixels κατάφεραν να εντοπίσουν pixel paths με βάση τα οποία κάνουν αποτελεσματικό resize της εικόνας χωρίς το γνωστό ενοχλητικό παραμορφωτικό αποτέλεσμα.

Ειδική μέριμνα έγινε για τον προσδιορισμό ευαίσθητων περιοχών(πχ πρόσωπα) που εξαιρούνται από την επεξεργασία. Το τελικό αντικείμενο εκπλήσσει με την ακρίβειά του, καθώς μία διδιάστατη φωτογραφία φαίνεται σα να λήφθηκε υπό άλλη γωνία.

Το παρακάτω video μιλάει από μόνο του.



To paper των ερευνητών.

AddThis Social Bookmark Button

5 σχόλια:

arammos είπε...

Είδα αυτό το video την προηγούμενη εβδομάδα και έμεινα άφωνος έπαθα πλάκα. Αναλύει λέει την "ενέργεια" με διάφορα φίλτρα. Εάν καταφέρει η Adobe και το εντάξει στο photoshop θα είναι τρομερή επιτυχία.

o είπε...

E... Δεν θα έπρεπε να παραθέσεις και το blog από το οποίο πήρες το θέμα ή τουλάχιστον τον τίτλο?? Από τις 22 Αυγούστου το έχω αναρτημένο. Όπως και να έχει, φοβερή τεχνολογία!!

Internaut είπε...

Όχι φίλε μου.
Δεν το πήρα από εσένα, εκτός κι αν είχες την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραθέτω τις πηγές μου, αφού έτσι κι αλλιώς τους αποδίδω credit και ανεβάζω την επισκεψιμότητά τους.

Αν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες, είμαι εδώ να τις συζητήσουμε.

o είπε...

Το αστείο είναι ότι έχουμε βάλει τον ίδιο ακριβός τίτλο!!! Δεν υπονόησα κάτι!

Internaut είπε...

OK
Απλά επειδή είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα, προσέχω.

no harm done.