Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Αστική Ζωή / Urban Life 705

Διάβαζα στο Ιστολόγιο του Μίμη Ανδρουλάκη για τις μικρές αποδράσεις από τη βουή της πόλης και οδηγήθηκα στο αντίστοιχο άρθρο Των Νέων που εξηγεί την επίδραση της ζάλης της πόλης στην ψυχολογία και την πνευματική μας διαύγεια.

Τα ερεθίσματα, οπτικά και ηχητικά, είναι τόσο πολλά που βαρύνουν με ανούσια επεξεργασία τον εγκέφαλο, αλλά και εκλαμβάνονται στιγμιαία ως ενδεχόμενες απειλές. Η σωστή οξυγόνωση του εγκεφάλου (μη εφικτή με το χημικό κοκτέιλ αέρα μίας πόλης) είναι απαραίτητη μαζί με την καλή αιμάτωση για να έχουμε καθαρή σκέψη, συνεπώς καλή εκτίμηση των καταστάσεων και καλή ψυχολογία.


Είναι ουσιώδες να συνειδητοποιήσουμε την άμεση επίδραση που έχει ένα οικείο και "φυσικό" περιβάλλον πάνω στο ευ ζην μας. Έχοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη αποψίλωση του πάρκου στην Αθήνα και τις αντιδράσεις, έχει σημασία να ξέρουμε γιατί αντιδρούμε. Όχι γιατί κάτι μας αρέσει αισθητικά, αλλά γιατί είναι απολύτως αναγκαίο για την υγεία μας, κυρίως την ψυχική.

Μία βόλτα σε ένα φυσικό, ήσυχο περιβάλλον με ήχους ξεκάθαρους χωρίς ενοχλητικούς θορύβους, τη μόνιμη βαβούρα χαμηλής έντασης της πόλης είναι απαραίτητη. Το να περπατήσεις κάπου η ανάσα σου θα σε αναζωογονεί αντί να σε κουράζει, το να έχεις κάπου ήρεμα να κάτσεις και να αναστοχαστείς πρέπει να διασφαλιστεί.

AddThis Social Bookmark Button

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ααααχ...Ξαλάφρωσα

Αφού πέρασαν 5 μερούλες και για να δώσω ένα στίγμα του πως είμαι αυτήν την περίοδο, θα σας ενημερώσω αγαπητοί αναγνώστες ότι αίσθανομαι ξαλαφρωμένος.
Όχι δεν είναι που αφαιρέθηκαν άγχη, ίσα ίσα προστέθηκαν.

Απλά είμαι στη δυσάρεστη θέση να αναφέρω πώς είμαι κατά 1 laptop, 2 κινητά, 1 router, 3 ζευγάρια παπούτσια και μερικά ακομή είδη ένδυσης φτωχότερος.
Διότι την περασμένη Τετάρτη γυρνώντας από τη δουλειά, ένας καλός άνθρωπος θεώρησε ορθό να βρω ένα σπίτι ανάστατο και "ελαφρυμένο".

Το σύνολον, 2500€ μείον το ταμείον και φυσικά ολίγα πολύτιμα αρχεία προϊόν εργασίας.


Το aftermath πέρα από την υλική διάσταση, δεν έχω κατασταλάξει ποιο είναι. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι μία εμπειρία που μου άλλαξε τον τρόπο της σκέψης. Βέβαια, γι'αυτό θα μπορώ να μιλήσω σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Να φυλάγεστε καλά, να κλειδώνετε καλά, να μην αφήνετε ρευστό και χρυσαφικά σπίτι, να βάζετε κωδικούς στο λειτουργικό σας *τουλάχιστον*, να κρατάτε αρχείο για ΟΛΑ τα κρίσιμα δεδομένα και να κωδικοποιείτε τα ευαίσθητα. H Αστυνομία ΔΕ θα σας βοηθήσει.

Για τη συναισθηματική αντιμετώπιση της κρίσης, περισσότερα στο μέλλον, όταν θα έχει αντιμετωπιστεί.

cu

AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Lost! Countdown


Επειδή εξεταστική δίχως Lost ΔΕ γίνεται!!

AddThis Social Bookmark Button

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Save Me



Come on and save me
I’m loosing my touch
Day after day
Cause I miss you so much
Come on and save me
I’m loosing my mind
Waiting and waiting
For you to be mine

AddThis Social Bookmark Button

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Dell CES2009 - Adamo, Mini 12"





Mac bitches can kiss my Adamo (~to fall in love with) ass :P




Σε αντίθεση με άλλους, η Dell ανακοίνωσε πραγματικά προϊόντα, το Dell Mini 12" με αξεσουάρ για όλη τη mini σειρά, Dell Studio XPS 16" και φυσικά την Adamo line.

Η luxury γραμμή απλά σπέρνει με industrial design που επιτέλους μας δικαιώνει. Είναι ultra λεπτά (πιο λεπτά και από mb air), έχουν γωνίες, τετράγωνες τρύπες εξαερισμού, θυμίζουν έντονα σχεδιαστικά τα κομψοτεχνήματα της Sony και παίρνουν σαφώς στοιχεία από το unibody trend της Apple. Δύο επιλογές στην παλέττα, ασημί και μαύρο (έρωτας με την πρώτη ματιά), με διχρωμίες στο αλουμίνιο και έντονο μινιμαλισμό.


Μεγάλη πρόοδος από την εταιρεία που πάντα πόνταρε στο service της και στο "ό,τι πληρώνεις παίρνεις". Φαίνεται πως η επιστροφή του Michael Dell, στα πρότυπα αυτής του Jobs, λειτουργεί εικονοκλαστικά για τη Dell.

Αναμένεται το Φεβρουάριο. Για την τιμή τίποτα δεν ειναι σίγουρο, αλλά όλοι μιλούν για κατά τι χαμηλότερες από της apple.



Όλες οι φωτογραφίες
(CC) BrianSolis. www.briansolis.com.

AddThis Social Bookmark Button

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

2009

Είθισται να ευχόμεθα και διαδικτυακώς εμείς οι bloggers (ναι, είναι υποτιμητικό, όπως μου υπενθυμίζει ο αδερφός, έχει αντικαταστήσει το μαλάκα, "αντε ρε blogger")

Καλή χρονιά!

Διάβαζα τον Paul Stamatiou με τα new year's resolutions του και αισθάνομαι κάπως μειονεκτικά. Όταν τα σκεφτώ καλά, θα τα καθαρογράψω.


Άλλο:
Ενδιαφέρον ότι το Stonehedge -ίσως- ήταν το Ministry of Sound με όλιγη από woodstock του 2000 π.Χ.
Ψυχεδελικό, οργιώδες και αισθησιακό το σκηνικό. :P


Τον οίστρο μου διέκοψε ο ανασχηματισμός.
Εύστοχα επεσήμανε ο vrypan στο twitter Ανασχηματισμός στο πνεύμα της ημέρας: "τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα".
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι επιδόσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο Υπ. Παιδείας.

AddThis Social Bookmark Button