Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

magic paper, iCampus και e-learning

Τέλειωσε η επταετής συνεργασία 25 εκατομυρίων$ ανάμεσα στο MIT και τη Microsoft για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ανώτερα ιδρύματα. Old news...

Το πρόγραμμα λεγόταν iCampus και αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από ιδέες που συνέλαβαν φοιτητές και σχετίζονταν με Web Services για ανάπτυξη εφαρμογών τόσο μέσα στο πανεπιστήμιο, όσο και ανάμεσα στα πανεπιστήμια, μετατροπή της παράδοσης του μαθήματος από αυτό που όλοι γνωρίζουμε (πίνακας και αφήγηση) σε μία αληθινή εμπειρία/εξομοίωση και εφαρμογές της αναγνώρισης φωνής και της χρήσης πενακίου(sic) στην αίθουσα.

Επειδή εκεί δεν είναι Ελλάδα το όλο ζήτημα απασχόλησε ιδιαίτερα το MIT που μπροστά στην πρόκληση δεν είπε όχι. Η σύμπραξη με την τρισκατάρατη για πολλούς Microsoft έγινε και το όλο project επηρέασε πολύ μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Για να μην μακρηγορώ, πολλά επιμέρους projects faculty and student initiated πήραν σάρκα και οστά. Ένα από αυτά, το Magic Paper άλλαξε τη μορφή του πίνακα και έκανε, επιτέλους την επίδειξη πειραμάτων πιο απλή. Φυσικά οι εφαρμογές μόλις ξεκίνησαν και η Microsoft, σαν καλός χορηγός, θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία που παρήχθη.

Δείτε το εν δράσει:




Εμείς εδώ ας συνεχίζουμε να ψελλίζουμε πως θέλουμε το Πανεπιστήμιο να βγάζει γνώση για το λαό και όχι για το κεφάλαιο. Καληνύχτα μας.

point 2 για το όλο θέμα.

Προφανώς δεν είναι απλό πράγμα να κάνεις αυτό που έκαναν με το magic paper.
Αλλά δεν είναι και ανέφικτο.
Στο μυαλό μου έρχεται το Garry's Mod για το Half-life 2.
Εδώ ένα παιχνίδι προσέφερε την πλατφόρμα(source engine). Πάρτε ιδέες και ας μη μένουμε μόνο στο OLPC για την Ελλάδα.
Ήμαρτον υπάρχουν και ανώτερα πράγματα όπως (δεν ξέρω αν το έχετε ακουστά :P ) R&D .

Ας μην ξεχνάμε τις δηλώσεις Negroponte για το OLPC και την ενδεχόμενη εφαρμογή του στην Ελλάδα:

"Κράτη σαν την Ελλάδα τα οποία βρίσκονται πολύ μακριά από το επίπεδο φτώχειας των χωρών με τις οποίες εμείς συνήθως ασχολούμαστε, πρέπει επίσης να ακολουθούν το ίδιο παράδειγμα, ένα laptop για κάθε παιδί. Έτσι η συζήτηση ήταν για το πώς αυτό μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, αν πρόκειται για το δικό μας laptop, ή για κάποιο άλλο laptop"

Και πάλι καληνύχτα μας και καλό μας μεράκι.

AddThis Social Bookmark Button

Δεν υπάρχουν σχόλια: